KOLEJ UNIVERSITI POLY-TECH MARA
KE-6

This is title of the Slideshow addon!
This is title of the Slideshow addon!
This is title of the Slideshow addon!
Image
Image
Seluruh warga KUPTM mengucapkan TAHNIAH kepada saudara/i kerana telah berjaya menamatkan pengajian di Kolej Universiti Poly-Tech MARA (KUPTM).

Maklumat berkenaan Majlis Konvokesyen KUPTM ke-6 dan Majlis Konvokesyen KPTM ke-38 boleh dilayari dilaman web rasmi Konvokesyen:

Setiap graduan yang telah menerima undangan WAJIB membuat pengesahan maklumat bermula 19 September 2022 sehingga 28 Oktober 2022 di Sistem Pengesahan Graduan.
Graduan diminta untuk memuatnaik gambar dan slip pengesahan Sistem Kajian Pengesanan Graduan KPT (SKPG) ke dalam Sistem Pengesahan Graduan.
Image
Image

Senarai semak tarikh-tarikh penting untuk perhatian bakal graduan.

Image
Kajian Pengesanan Graduan merupakan kajian tahunan yang dilaksanakan oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) bagi mengetahui status pekerjaan setelah tamat pengajian.
Image
Bagi menjayakan majlis ini, pihak penganjur majlis konvokesyen telah menetapkan kadar bayaran sebanyak RM350.00 sebagai yuran yang perlu dijelaskan sebelum menghadiri Majlis Konvokesyen.
Hanya graduan yang telah menjelaskan yuran sepenuhnya dibenarkan mengambil skrol dan transkrip. Graduan yang masih mempunyai tunggakan yuran dan lain-lain bayaran hendaklah menjelaskannya sebelum dibenarkan untuk mengambil skrol dan transkrip.

Buku Panduan Graduan boleh di muat turun di pautan di bawah.

Image

Majlis Konvokesyen Kolej Universiti Poly-Tech MARA Ke-6 akan berlangsung di Dewan Perdana, Putrajaya International Convention Centre (PICC) pada 05 November 2022 dengan 2 sidang iaitu sidang pagi dan sidang petang.

Image
Semua graduan hendaklah mengambil skrol dan transkrip masing-masing selepas sidang konvokesyen tamat pada hari yang sama di Dewan Perdana PICC.
PERINGATAN:
Skrol dan transkrip hanya akan diserahkan kepada graduan yang TIDAK MEMPUNYAI tunggakan yuran atau lain-lain bayaran.
Image

Contact

URUS SETIA KONVOKESYEN KUPTM,

KOLEJ UNIVERSITI POLY-TECH MARA,
Jalan 6/91, Taman Shamelin Perkasa,
56100 Cheras, Kuala Lumpur
No. Telefon: +603 9206 9700 

urusetia_konvo@kuptm.edu.my

Follow Us On